6/10/11

Τα Ubuntu 12.04 θα λέγονται Precise Pangolin!Ανακοινώθηκε και η κωδική ονομασία του Ubuntu 12.04 η οποία σύμφωνα με την συνήθεια που υπάρχει θα έχει τ’ όνομα από καποιο είδος του ζωικού βασιλείου που κινδυνεύει με εξαφάνιση, συνοδευόμενο από καποιο (χαριτωμένο?) επίθετο.

Έτσι λοιπόν ο Mark Shuttleworth, ο Mr Ubuntu, ανακοίνωσε την ονομασία το blog του, μόλις πριν από λίγο και αυτή θα είναι: Precise Pangolin.


O Pangolin, είναι ένα είδος μυρμηγκοφαγου, ο οποίος εκτός από τους φυσικούς εχθρούς , όπως τα λιοντάρια, κινδυνεύει και έχει μειωθεί ο πληθυσμός του, επειδή θηρεύεται από ανθρώπους, καθώς αποτελεί έναν εκλεκτό μεζέ, ιδιαίτερα στην Αφρική.


Εξάγεται ζωντανός σε Ασιατικές χώρες, όπως η Κίνα, όπου μαλιστα έχουν γράψει αναλυτικά οδηγίες για το μαγείρεμα του ζώου το οποίο υπόκειται φρικτά βασανιστήρια, καθώς το βράζουν και αποστραγγίζουν το αίμα του, ενώ είναι ακομα ζωντανό! (να θυμίσουμε πως το ίδιο κάνουν σε σκυλιά και γάτες). Μάλιστα πριν τρία χρόνια βρέθηκε εγκαταλειμμένο σκάφος στ’ ανοιχτά της νότιας Κίνας, τ’ οποίο είχε μέσα 5.000 ζωα απειλούμενα για εξαφάνιση και ανάμεσα τους 31 μυρμηγκοφαγους!


To δέρμα του επισης το χρησιμοποιούν για παραγωγή πανάκριβων αξεσουάρ και ρούχων, όπως τσάντες, παπούτσια, κλπ.


Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες η ιδέα γι’ αυτό τ’ όνομα, πάρθηκε ύστερα από την άφιξη ενός αριθμού, από αυτό το μεγαλόσωμο είδος, στον Ζωολογικό κήπο του Λονδίνου, τον Νοέμβριο του 2010.


Ίσως να ηχεί αστείο, μα η αλήθεια είναι πως η Canonical, δίνει μέρος των εσόδων από το Ubuntu Music Store και το Ubuntu Shop, στις ανάλογες οργανώσεις που βοηθούν στη διάσωση των απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών.


Ακομα αυτή η ανακοίνωση σηματοδοτεί τις ετοιμασίες για την έναρξη του Ubuntu Developer Summit η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Orlado τον επόμενο μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου