10/11/10

Προστασία AVG στα Android με το DroidSecurity

Ανακοινώθηκε σήμερα ότι η AVG αγόρασε την ισραηλινή εταιρία ασφάλειας κινητών DroidSecurity.  
To DroidSecurity έχει ήδη μια πολύ καλή φήμη στην αρένα της κινητής ασφάλειας και πρόσφατα ξεπέρασε τους 4.5 εκατομμύρια χρήστες με την εφαρμογή του  antivirus free, που είναι διαθέσιμη στο ταχέως αναπτυσσόμενο Android Marketplace.
Αυτή η κίνηση αντανακλάται στην εκρηκτική ανάπτυξη των Android smartphones και εφαρμογών καθώς και στην ζήτηση ικανοποιητικής ασφάλειας για τους χρήστες Android.
Μια πρόσφατη μελέτη από την ερευνητική εταιρία NPD Group, δείχνει πώς το λειτουργικό σύστημα Android συνέχισε να ταρακουνεί την αμερικάνικη αγορά κινητών τηλεφώνων καθώς το Android OS σχεδόν ξεπέρασε το λειτουργικό της Apple κατά το πρώτο τετράμηνο του 2010.
Ο αριθμός των διαθέσιμων εφαρμογών στο Android Marketplace αναμένεται να συνεχίσει την ανάπτυξη του αφού η Google διευκολύνει την ανάπτυξη προγραμμάτων για κινητά Android με τη βοήθεια της πλατφόρμας App Inventor, κάνοντας έτσι τη δημιουργία προγραμμάτων και εφαρμογών πιο απλή. 
To DroidSecurity δείχνει ότι είχε μέχρι στιγμής 700,000 downloads του antivirus free μόνο τον Οκτώβριο. 
Από τις 100,000 και πλέον εφαρμογές που είναι διαθέσιμες τώρα στο Android market, το DroidSecurity antivirus free συνεχώς κατατάσσεται αναμεταξύ των 50 πιο δημοφιλών εφαρμογών. Υπολογίζεται ότι πάνω από το 10% όλων των κινητών συσκευών Android χρησιμοποιούν το DroidSecurity, καθιστώντας το τον μεγαλύτερο παροχέα εφαρμογών anti-virus στο Android market, μεταξύ των πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενων εφαρμογών σήμερα. 
Όπως λέει και ο CEO της AVG JR Smith: “η αγορά μας του DroidSecurity θα επιταχύνει την παράδοση πιο εκλεπτυσμένης κινητής ασφάλειας έτσι ώστε οι χρήστες του Internet ανά τον κόσμο να έχουν την αξιόπιστη και ασφαλής τεχνολογία που χρειάζεται για να μετριάσει τους κινδύνους που σχετίζονται με την χρήση κινητών συσκευών.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου