9/11/09

Η Nokia εκτός του Mobile World Congress

Ο πρώτος κατασκευαστής κινητών στον κόσμο, η Nokia, δεν θα έχει stand στο επόμενο Mobile World Congress, την πιο σημαντική συνάντηση τηλεφώνων του κόσμου που θα γίνει στην Βαρκελώνη στις 15-18 Φεβρουαρίου. Ένας εκπρόσωπος της φινλανδικής εταιρίας έχει εξηγήσει ότι η Nokia θα είναι παρούσα μέσω του συνεργάτη δικτύων της (Nokia Siemens Networks) και θα κάνει επίσης κάποιες δραστηριότητες. Ωστόσο, δεν θα παρουσιάσει καινοτομίες, παρόλο που θεωρείται παράδοση για τους κατασκευαστές κινητών να παρουσιάζουν νέα προϊόντα.


Η Nokia δικαιολογεί την απόφαση της αναφέροντας ότι διατηρεί επαφή με τους πελάτες της μέσω της δικιάς της έκθεσης, την Nokia World, όπου η τελευταία έγινε στη Γερμανία τον Σεπτέμβιο. Η μη συμμετοχή της Nokia στο μεγαλύτερο κονγκρέσο του ευρωπαϊκού τομέα δείχνει μια σκληρή οπισθοδρόμηση για τα GSMA (παγκόσμια οργάνωση κινητής τηλεφωνίας που αντιπροσωπεύει περισσότερους από 700 operators της τεχνολογίας GSM).

Απώλειες

Η φινλανδική εταιρία κατέγραψε καθαρές απώλειες 622 εκατομμυρίων ευρώ στο τρίτο τρίμηνο, έναντι 1 δις ευρώ κερδών της ίδιας περιόδου του προηγούμενου έτους λόγω της επίδρασης της κρίσης στις πωλήσεις και τα τρομερά έξοδα του τομέα των δικτύων, που συμμερίζεται με τον γερμανό κατασκευαστή Siemens, ο οποίος είχε αρνητική επίδραση στους λογαριασμούς του της τάξης των 900 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου