11/11/09

Γυαλιά για σινεμά

Εδώ και μερικά χρόνια η γερμανική μάρκα Carls Zeiss σχετίζεται με τα οπτικά που φέρουν οι ψηφιακές κάμερες Sony και με τους φακούς πολλών συσκευών που χρησιμοποιούνται για την έρευνα και την υγεία. Μέχρι στιγμής δεν είχαν εισαχθεί στην καταναλωτική αγορά, πόσο μάλλον στον κόσμο της ψυχαγωγίας. Το Cinemizer σχεδιάστηκε για τους άρρωστους που είχαν ανάγκη να χειρουργηθούν χωρίς γενική αναισθησία αλλά και που δεν ήταν ικανοί να παρακολουθήσουν την επέμβαση.


Γυαλιά, ακουστικά και μια εξωτερική πηγή που μεταδίδει βίντεο είναι ο βασικός εξοπλισμός για να διεισδύσετε στο γύρω περιβάλλον. Βασιζόμενο σ'αυτά γεννήθηκε το Cinemizer, ένας εύκολος στη μεταφορά και ελαφρύς εξοπλισμός, που επιτρέπει να βλέπετε μόνο εσείς, με κάποια γυαλιά fashion που διαθέτουν ακουστικά. Ένας απαιτητικός στους φακούς αναμένει ένα καλό σχέδιο, και μια προσεγμένη ποιότητα εικόνας, ή τη δυνατότητα παρακολούθησης ταινιών σε 3 διαστάσεις, καθώς επίσης τη δυνατότητα προσαρμογής της όρασης για αυτούς που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν κανονικά γυαλιά όρασης.

Τα εν λόγω γυαλιά "πολυμέσων" είναι ενωμένα με μια μικρή μπαταρία μέσω ενός καλωδίου και έχουν ελάχιστη αυτονομία 4 ωρών για βίντεο, με εισδοχή για iPod και iPhone, καθώς επίσης και εισδοχή για AV που επιτρέπει την αναπαραγωγή περιεχομένου άλλων τηλεφώνων, DVDs ή βιντεοκονσολών. Το Cinemizer δίνει την αίσθηση ότι παρακολουθείτε μια οθόνη 115 εκατοστών σε μια απόσταση 2 μέτρων με ανάλυση 640X480. Φαίνεται να είναι μια καλή λύση για ταξίδια με τρένο ή αεροπλάνο. Αυτό το gadget δέχεται εξωτερικές πηγές τόσο PAL όσο και NTSC και μπορεί εύκολα να επαναφορτίζεται η μπαταρία διαμέσου ενός mini USB.

Αυτή η συσκευή διασφαλίζει την παρακολούθηση βίντεο με αυτόνομο και διακριτικό τρόπο σε μια κάπως ανεβασμένη τιμή, στα 399 ευρώ. Βρίσκεται υπό πώληση από τις 2 Νοεμβρίου, αν και δεν θα την δει κανείς στα μεγάλα πολυκαταστήματα, αλλά θα πρέπει να την παραγγείλει κατευθείαν από τον κατασκευαστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου